Afvallen met Quinoa

     46311121921-thumb1

Quinoa kan je helpen met afvallen. Quinoa is een powerfood met veel positieve eigenschappen.
Het is dan ook een goed idee om regelmatig quinoa toe te voegen aan jou voedingsschema.

Wat is Quinoa?

Pseudograan quinoa is van oorsprong een zuid-amerikaanse plant. De naam komt uit het Quechua, de oorspronkelijke taal van de Inca’s en betekend ‘moedergraan’of ‘supergraan’.De Inca’s gebruikte de zaden om te koken net als rijst en beschouwden het als hun ‘heilige voeding’.

Quinoa is familie van de spinazie en wordt in de keuken vooral gebruikt als graansoort maar het bevat meer eiwitten dan andere graansoorten, rijst en pasta. Het wordt gezien als een powerfood en dit komt omdat er veel goede voedingsstoffen in het graan zitten. Het zit bomvol vitamines en mineralen.

Eigenschappen:

Er zijn verschillende positieve eigenschappen die kunnen helpen om gewicht kwijt te raken. Mensen die proberen af te vallen krijgen vaak te weinig vitamines en mineralen binnen. Aangezien dit in quinoa zit, zul je minder snel een tekort krijgen. Ook zit quinoa vol proteïne en dit geeft je sneller een vol en verzadigd gevoel. Quinoa heeft een lage glycemische index en past dus ook goed in een koolhydraatarm dieeet. Bovendien bevat Quinoa veel voedingsvezels, veel goede vetten en is in vergelijking met andere graansoorten rijker aan vitamine en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor vitamine E en B.

Hoe vaak moet je het eten?

Mensen die willen afvallen, moeten vooral gezond én afwisselend eten. Quinoa kun je op heel veel verschillende manieren bereiden. Je kunt telkens andere groentes gebruiken en op deze manier alsnog afwisselend eten. Een paar keer per week kan al een groot verschil maken. Het kan geen kwaad om het dagelijks te eten, zolang je maar wel afwisseling hebt in de gerechten die je maakt. Quinoa kun je op heel veel manieren gebruiken. Bijvoorbeeld als vervanger van pasta of rijst. Ook kun je het eten als ontbijtgranen en de ochtend beginnen met een goed Quinoa bevat weinig calorieën en dit maakt het ideaal voor mensen die gewicht kwijt willen raken.

Geef een reactie