Sportmassage Alkmaar

In onze praktijk aan de Herculesstraat 9 in Alkmaar kun je terecht voor:

  • Sportmassage
  • Ontspanningsmassage
  • Sportverzorging
  • Kinesio Taping
  • Beweeg en sportadvies bij lichamelijke klachten

Sportmassage

Sportmassage is een specialistische massage die een preventieve, maar ook herstellende functie kan hebben.
Sportmassage helpt de spieren los te maken,  prestaties te verbeteren en kan blessures voorkomen.
Als trainer en sportmasseur kan ik u ook adviseren over de juiste manier van bewegen.

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massages daarop afstemt. Tot het werk behoort ook het bieden van eerste hulp bij sportongevallen (EHBSO), het intapen van lichaamsdelen voor een wedstrijd of training en onderzoeken of een sporter na een blessure genoeg hersteld is om weer voluit mee te doen.

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up. Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het niet verwonderlijk dat zij er vaker gebruik van maken. Ook als u recreatief sport is een bezoek aan een sportmasseur geen gek idee. Bij ernstige blessures zal u doorgestuurd worden naar een (sport)arts of fysiotherapeut.

Stijve spieren lekker losmaken, in ons drukke dagelijkse bestaan ontstressen of even helemaal tot rust komen met behulp van een massage.
Verschillende massagetechnieken brengen in het lichaam reacties teweeg die leiden tot het herstel van evenwicht in het lichaam. De massage stimuleert de doorbloeding, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie.
Het lichaam komt tot rust en ontspant zich.
Ook bevordert het geestelijke rust. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het resultaat van een massage is totaalbalans van lichaam en geest.

Kinesio Taping

Kinesio Taping is in Japan ontstane techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam.
De tape activeert het zenuwstelsel en het algemene cirulatiesyteem, waardoor de betreffende spieren en pezen weer snel herstellen.

Deze tape is 25 jaar geleden ontwikkeld door Dr. Kenso Kase. Het verschil tussen de gewone sporttape en Kinesio Tape ligt in het feit dat de Kinesio Tape rekbaar is tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte! Bij gewone tape is de functie gericht op het beperken van de pijnlijke bewegingen, dit leidt tot drukverhoging. De Kinesio Tape is juist gericht op de drukvermindering  van het aangedane gebied en stimulering  van een correcte  beweging doordat de Tape de huid een stukje optilt.

  • Pijndemping
  • Geeft steun aan spieren en  gewrichten
  • verwijdert oedeem(vocht) en corrigeert gewrichten en weefsel
  • De tape kan dagen blijven zitten. Dit heeft als voordeel dat er een 24 uurs herstel plaats vindt. Dit in tegenstelling tot  de reguliere behandeling. Vaak kan zelfs beperkt door gesport worden.
  • Is hypoallergeen, ademend ,heeft dezelfde dikte en gewicht van de huid en er zijn geen contra-indicaties.

De Tapemethode is heel effectief bij overbelasting , bijvoorbeeld bij achillespeesklachten, schouderklachten, rugklachten en bij een  tennisarm.
Ook bij verstuikingen en kneuzingen genezen aanzienlijk sneller met Kinesio Tape.